لوله کشی

تشخیص نشتی لوله شوفاژ | معرفی ۱۰ روش کاربردی و علت بروز مشکل

۱۰ راه تشخیص نشتی لوله شوفاژ

شیوه های مختلفی برای تشخیص نشتی لوله شوفاژ وجود دارد. با توجه به اهمیت زیاد رفع هر چه سریعتر این مشکل، لازم است در زمان مناسب اقدامات لازم برای شناسایی محل نشتی را انجام دهید. روش های زیر به شما در این مسیر کمک می کنند:

1. بررسی کنتور در زمان بسته بودن شیر های آب

یکی از ساده ترین روش ها برای تشخیص نشتی لوله های آب مانند شوفاژ، بستن تمامی شیرها و بررسی کنتور آب است. در این روش شما تمامی شیرهای آب ساختمان را می بندید و مطمئن می شوید که از هیچ کجا آبی مصرف نمی کنید. سپس کنتور آب را بررسی می نمایید. چنانچه با وجود بسته بودن شیرها، کنتور شما در حال شماره انداختن بود، به احتمال خیلی زیاد در یکی از لوله های ساختمانتان مشکل نشتی آب خواهید داشت.

2. تشخیص نشتی لوله شوفاژ از طریق صدا

اگر احساس کردید از داخل دیوارها صدای چکه آب می آید و این حالت تکرار شد، می توانید به نشتی آب و حتی محل تقریبی آن پی ببرید.

3. مشاهده نم روی دیوارها یا کف ساختمان

یکی از روش های تشخیص نشتی لوله شوفاژ مشاهده رطوبت و یا آب روی سطح زمین یا دیوارها است. در صورتی که لوله های شوفاژ نشتی داشته باشند به مرور آب به سطح بیرونی منتقل می شود. لازم به ذکر است که محل مشاهده رطوبت الزاما محل دقیق نشتی نیست؛ اما محدوده آن را می تواند برای شما مشخص نماید.

4. لق شدن کاشی یا سرامیک

بروز نشتی آب از لوله ها می تواند به مرور استحکام کاشی یا سرامیک را از بین ببرد. در این حالت نشتی آب زیر سرامیک ممکن است کاشی ها از روی دیوار بیفتند یا سرامیک ها لق شوند. اگر چنین مواردی مشاهده کردید، به سلامت لوله های آب خود شک کنید.

5. تشخیص نشتی لوله شوفاژ با ریخته شدن گچ دیوار یا سقف

اگر قسمتی از گچ دیوار یا سقف شما ریخته شد، احتمال اینکه لوله ها در آن مسیر نشتی داشته باشند وجود دارد؛ پس لازم است برای تشخیص نشتی لوله های خود اقدام کنید.

6. افت فشار آب دائمی پکیج

شیوه ساده دیگر که می توانید برای تشخیص نشتی لوله شوفاژ از آن استفاده کنید، بررسی فشار آب پکیج است. اگر دائما با افت فشار پکیج مواجه می شوید، احتمال اینکه لوله های شما نشتی داشته باشند، زیاد خواهد بود.

7. تغییر رنگ سرامیک های کف

بررسی رنگ سرامیک های کف نیز می تواند روشی برای تشخیص نشتی لوله شوفاژ باشد. معمولا اگر آب زیر سرامیک ها جمع شود می تواند به مرور رنگ ظاهری آن را تغییر دهد؛ پس اگر احساس کردید بخشی از سرامیک های شما تغییر رنگ داده اند، ممکن است لوله های آب شما نشتی داشته باشند.

8. بررسی میزان مصرف دو دوره قبض آب، روشی برای تشخیص نشتی

مقایسه دو قبض متوالی آب از نظر میزان مصرف و مبلغ قابل پرداخت نیز روشی برای تشخیص نشتی لوله شوفاژ محسوب می شود. اگر میزان مصرف آب شما در دو دوره پشت سر هم تفاوت زیادی با هم داشت، احتمال نشتی یکی از لوله های شما وجود دارد.

9. پخش شدن بوی نم در خانه

در بعضی از موارد با بروز نشتی آب از لوله ها و ماندگاری در بین دیوارها احتمالا بوی نم از ساختمان به مشام می رسد. این شرایط نشان می دهد که نشتی آب زمان زیادی است که اتفاق افتاده و یا شدت زیادی دارد؛ در نتیجه باید خیلی سریع برای رفع آن اقدام کنید.

10. تشخیص محل دقیق نشتی لوله شوفاژ با دستگاه

بهترین و دقیق ترین شیوه تشخیص نشتی لوله شوفاژ استفاده از دستگاه های مخصوص این کار است. با کمک دستگاه ها شما می توانید علاوه بر تشخیص نشتی یا عدم نشتی لوله، محل دقیق آن را نیز پیدا کنید. دستگاه های تشخیص مدل های مختلفی دارند که دو مدل از آن ها را در زیر مشاهده می‌نمایید.

دوربین حرارتی: این دوربین با داشتن فیلترهای حرارتی می‌تواند محل نشتی را از پشت دیوار یا کف به خوبی تشخیص دهد.

مادون قرمز: این دستگاه ها به عنوان فرستنده و گیرنده امواج عمل کرده و با همین شیوه می توانند مسیر لوله و محل دقیق نشتی آن را حتی در عمق چند متری زمین پیدا کنند.

 

دلایل بروز نشتی آب از لوله شوفاژ

پس از تشخیص نشتی لوله شوفاژ، نوبت به عیب یابی و علت بروز مشکل می رسد. شناختن علت بروز نشتی آب به شما کمک می کند تا بتوانید از تکرار این مشکلات جلوگیری نمایید. مهمترین دلایل بروز نشتی از لوله های شوفاژ به شرح زیر است:

ضربه خوردن: لوله های شوفاژ بسیار به ضربه حساس هستند و در صورتی که تحت فشار یا ضربه قرار بگیرند آسیب می بینند. این مورد در لوله های روکار بیشتر مشکل ایجاد می کند. تغییرات فشار ناگهانی آب نیز می تواند از داخل به لوله ضربه بزند.

کنار هم بودن دو لوله با جنس مخالف: اگر دو لوله با جنس های مختلف در کنار یکدیگر باشند، احتمال اینکه با یکدیگر واکنش شیمیایی داده و خورده شوند وجود دارد.

ورود مواد شیمیایی به لوله: چنانچه مواد شیمیایی مضر به لوله وارد شوند، احتمال آسیب به بافت لوله و خوردگی را به وجود می آورند.

یخ زدگی آب: چنانچه لوله های شوفاژ به خوبی عایق بندی نشده باشند، در اثر برودت هوا احتمال یخ زدگی و ترکیدگی آن ها وجود خواهد داشت.

پوسیدگی لوله: لوله ها به مرور زمان فرسوده می شوند و احتمال نشتی آب از آن ها هست. البته اگر جنس لوله ها خوب باشد، طول عمر بیشتری دارند؛ اما معمولا لوله های فلزی بیشتر در معرض پوسیدگی قرار می گیرند.

تجمع رسوبات در لوله های پکیج: چنانچه سرویس های دوره ای را به خوبی انجام ندهید و صافی پکیج نیز خراب شده باشد، احتمال وجود رسوبات و املاح در مسیر لوله ها وجود دارد که این موضوع می تواند منجر به خرابی و نشتی از لوله می شود.

نصب نادرست: عدم داشتن تخصص لازم به هنگام نصب و لوله کشی مشکلاتی را برای شما به دنبال خواهد داشت.

اتصالات و شیرآلات بی کیفیت: استفاده از اتصالات و شیرآلات بی کیفیت نیز می تواند عاملی برای نشتی لوله شوفاژ باشد.

اقدامات لازم بعد از تشخیص نشتی لوله شوفاژ

پس از اینکه توانستید نشتی آب و علت آن را تشخیص دهید، اقداماتی باید انجام شود. اولین گام معمولا بستن کنتور و قطع جریان آب است. سپس باید خیلی زود با یک تعمیرکار ارتباط بگیرید تا برای رفع مشکل در محل حاضر شود. به هیچ عنوان برطرف کردن مشکل نشتی آب را پشت گوش نیاندازید و فورا برای آن اقدامات لازم را انجام دهید. ضمنا از انجام هر کاری مانند خراب کاری دیوار یا کف، ریختن چسب در لوله، تعویض قطعه های خراب شوفاژ و… بدون داشتن دانش و تجربه لازم خودداری کنید و حتما از خدمات شرکت های لوله بازکنی شبانه روزی استفاده کنید.

جمع بندی تشخیص نشتی لوله شوفاژ

بروز نشتی از انواع لوله ها اتفاقی شایع است که به دلایل مختلفی همچون پوسیدگی لوله، ضربه خوردن، نصب نادرست، لوله بی کیفیت، شیرآلات خراب و… به وجود می آید. تشخیص نشتی لوله شوفاژ با روش های متفاوتی انجام می شود که می توان به بررسی قبض، شنیدن صدای چکه آب، ریختن گچ دیوار، لق شدن کاشی و سرامیک، پخش بوی نم در خانه و استفاده از دستگاه اشاره نمود. برای رفع این مشکل حتما باید از فرد ماهر و باتجربه کمک بگیرید. اگر تجربه ای در این زمینه دارید، در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *