کاشی کاری

روش های آب بندی سرامیک کف، مزایا و مراحل انجام آن

مواد و ابزار مورد نیاز برای آب بندی سرامیک کف

اگر خودتان می خواهید آب بندی کاشی و سرامیک را اجرا کنید، قطعاً به ابزارهای زیر برای تنظیم کاشی، آب بندی، دوغاب ریزی کف و یا در گاهی موارد سالم درآوردن سرامیک کف نیاز دارید. برخی از سرامیک ها به طور طبیعی در برابر آب مقاوم تر از انواع دیگر هستند. اگر از این نوع سرامیک ها استفاده میکنید، آب بندی بسیار مهم است.

1- وسایل و ابزارهای تنظیم کاشی و سرامیک

از وسایل های مورد نیاز برای تنظیم کاشی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • ماله: برای تنظیم سرامیک و کاشی بر روی کف از ماله استفاده کنید. آنها دارای بریدگی و شکل و اندازه ی متفاوت می باشند.
  • پُتک لاستیکی: برای ضربه زدن آرام روی کاشی ها از پتک لاستیکی استفاده کنید، این وسیله آسیبی به آنها وارد نمی کند.
  • عینک محافظ: از عینک محافظ برای محافظت از چشم خود در برابر مواد شیمیایی استفاده کنید.
  • نوار چسب: برای محافظت از سطوحی که نمی خواهید آب بندی شوند می توانید از نوار چسب استفاده کنید.
  • پارچه یا اسفنج: برای تمیز کردن سطح و اعمال درزگیر از اسفنج یا پارچه استفاده کنید.

2- وسایل برای تزریق دوغاب یا مواد آب بندی به درز کاشی و سرامیک

از وسایل های مورد نیاز برای تزریق دوغاب یا مواد آب بندی در درز کاشی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • اسپیسر: اسپیسر یک قطعه بسیار کاربردی است که می توانید برای ایجاد فاصله های یکسان و منظم بین کاشی و سرامیک استفاده کنید.
  • شناور لاستیکی: برای فشار دادن دوغاب روی سطح کاشی و داخل درزها از شناور لاستیکی استفاده کنید.
  • غلتک لاستیکی: غلتک فوم لاستیکی برای اعمال درزگیر قبل و بعد از تزریق دوغاب مفید است.
  • درزگیر: اگر می خواهید بندهای بین کاشی ها را نیز آب بندی کنید، به درزگیر نیاز دارید. درزگیرها در رنگ های مختلف موجود هستند، بنابراین می توانید رنگی را انتخاب کنید که با کاشی شما مطابقت داشته باشد.
  • تمیز کننده: شما به یک تمیز کننده برای آماده سازی سطح قبل از آب بندی نیاز دارید. تمیز کننده باید برای نوع سرامیک شما مناسب باشد و هر گونه چربی، گرد و غبار را از روی سطح پاک کند.

مراحل اجرای آب بندی کاشی و سرامیک

 

آب بندی کاشی و سرامیک، روشی برای ایجاد یک لایه محافظ روی سطح آنها می باشد که در صورت استفاده از درزگیر صحیح و تکنیک های مناسب می توانید به آسانی انجام دهید. این اقدام از نفوذ آب، رطوبت و آلودگی به سرامیک جلوگیری می کند. در مکان هایی مانند حمام، آشپزخانه و سایر مناطقی که در معرض رطوبت بالا هستند، انجام آب بندی حائز اهمیت است. مراحل اجرای آب بندی کاشی و سرامیک به شرح زیر است.

1- ابتدا از نوع جنس سرامیک خود مطمئن شوید. باید بدانید آنها متخلخل هستند یا غیر متخلخل، زیرا میزان مقاومت سرامیک ها در برابر آب بسیار مهم است.

2- درزگیر یا مواد آب بندی را طوری انتخاب کنید که مناسب نوع کاشی و سرامیک شما باشد و در برابر رطوبت و مواد شوینده مقاوم باشد. برخی سرامیک های متخلخل نیاز به یک درزگیر نافذ دارند تا درون فضاهای طبیعی کوچک آنها نفوذ کند.

3- مرحله سوم، آماده سازی سطح است. کاشی ها و بندهای بین آنها را تمیز کنید و سپس از اسفنج تمیز یا پارچه بدون پرز برای خشک کردن آن استفاده کنید.

4- مواد آب بندی را با یک نسبت مشخص، مخلوط و سپس بطور کامل روی سطح اعمال کنید. حین انجام کار به بندها توجه کنید تا بطور کامل پر شوند.

5- بعد از اعمال مواد در آخرین لایه، صبر کنید تا آنها کامل خشک شوند. ممکن است این فرایند چند ساعت طول بکشد.

دلایل و مزایای آب بندی سرامیک کف

آب بندی می تواند از آسیب های ناشی از نفوذ رطوبت، آب و یا آسیب های ناشی از استفاده بهترین جرم گیر کاشی و سرامیک جلوگیری کند و به این صورت در هزینه های تعمیرات پرهزینه و تعویض کاشی های آسیب دیده بسیار صرفه جویی می شود؛ همچنین طول عمر، زیبایی و بهداشت آنها را افزایش می دهد. مزایای متعددی برای ایناب بندی سرامیک وجود دارد که از مهم ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

1. جلوگیری از نفوذ آب

نفوذ آب در کف مکان هایی که رطوبت بالایی دارند به مرور زمان مشکلاتی مانند ترک خوردگی کاشی، آسیب به زیرساخت های ساختمان، لکه شدن و تغییر رنگ سرامیک را به وجود می آورد. با آب بندی در واقع ما منافذ کاشی و سرامیک را مسدود می کنیم تا از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری کنیم.

2. افزایش طول عمر

با اجرای آب بندی و جلوگیری از نفوذ رطوبت به کف، کاشی ها مقاومت بیشتری در برابر ترک خوردگی، پوسته شدن و سایر آسیب ها پیدا می کنند و به طور قابل توجهی طول عمر آنها بیشتر می شود.

3. حفظ زیبایی

آب بندی باعث جلوگیری از لکه شدن و تغییر رنگ کاشی ها می شود و ظاهر زیبای آنها را برای مدت طولانی تری حفظ می کند؛ همچنین سرامیک های آب بندی شده به راحتی تمیز می شوند و درخشش آنها حفظ می شود.

4. بهداشت بیشتر

آب بندی از رشد میکروب ها، قارچ ها و باکتری ها جلوگیری می کند و باعث راحت تمیز شدن سطوح می شود. رعایت این بهداشت در مکان های مرطوب بسیار مهم است.

 

زمان مناسب برای اب بندی سرامیک کف

اگر نشانه هایی مانند ترک خوردگی، رنگ پریده شدن و از دست رفتن درخشش طبیعی کاشی ها را مشاهده کردید، بدانید که زمان آب بندی آنها فرا رسیده است و از بهترین زمان برای انجام این کار می توان به دو مورد زیر اشاره کرد.

1- بهترین زمان برای آب بندی در مرحله ساخت و ساز است. اگر قبل از انجام بندکشی این کار را انجام دهیم، مواد بطور کامل داخل منافذ کاشی ها نفوذ می کند و یک سد ضد آب ایجاد می شود.
اگر کفپوش های شما قدیمی هستند، می توانید در هر زمانی این اقدام را انجام دهید اما قبل از شروع باید کف را از هرگونه کثیفی تمیز کنید و چربی ها یا گرد و خاک را از بین ببرید.

2- شرایط آب و هوایی گرم و خشک مناسب ترین زمان برای اجرای آب بندی است؛ زیرا مواد به سرعت خشک می شوند. از انجام این کار در روزهای بارانی و مرطوب خودداری کنید تا رطوبت در کیفیت کار شما تاثیر نگذارد.

به طور کلی، بهتر است کفپوش سرامیکی خود را حداقل یک بار در سال آب بندی کنید. اگر در منطقه ای مرطوب زندگی می کنید یا کفپوش شما در معرض رطوبت بیشتری است، شاید نیاز به آب بندی بیشتر در فواصل کوتاه تر داشته باشید. چنانچه تجربه کافی برای انجام آب بندی سرامیک ندارید، بهتر است آن را به یک فرد متخصص بسپارید و یا از خدمات شرکت های لوله بازکنی فوری تهران و شهرستان ها در این زمینه استفاده کنید تا مطمئن شوید کار به درستی انجام شده است.

چند نکته مهم برای زمان آب بندی سرامیک کف

این نکات را در زمان آب بندی رعایت کنید تا سالها از مزایای آن بهره مند شوید.

1- قبل از قرار دادن و جابجایی لوازمی مانند مبل و… بر روی کفپوش، آب بندی کف را انجام دهید.

2- در صورتی که در حال تعمیرات یا رنگ آمیزی خانه هستید، تا پس از اتمام کار برای آب بندی صبر کنید.

3- وضعیت آب و هوا را چک کنید و روزی را برای انجام آب بندی انتخاب کنید که احتمال بارش باران در آن کم باشد.

اب بندی سرامیک کف، دلایل و اهمیت اجرای آن

اب بندی سرامیک کف به منظور ایجاد یک لایه محافظ برای جلوگیری از نفوذ آب به کف خانه و دیوار در محل های آشپزخانه، حمام، توالت و استخر انجام می شود. با این عمل از آسیب های که بدلیل نفوذ رطوبت و آب هستند، جلوگیری می کنیم و اینگونه در هزینه های تعمیرات و تعویض کاشی های آسیب دیده صرفه جویی می شود. بهتر است کفپوش های سرامیکی خود را حداقل سالی یکبار آب بندی کنید که بهترین زمان برای این اقدام، مرحله ساخت و ساز خانه و شرایط آب و هوایی گرم و خشک است. از مواد و ابزار مورد نیاز برای آب بندی سرامیک کف می توان به عینک محافظ، ماله، پتک لاستیکی، اسپیسر و درزگیر اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *